Implantologie

  U wordt altijd eerst door ons teruggebeld.


   U wordt spoedig door ons teruggebeld.

   Openingstijden

   • Maandag 08:00 - 20:00 uur
   • Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
   • Woensdag 08:00 - 17:00 uur
   • Donderdag 08:00 - 17:00 uur
   • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
   Peter Dros profielfoto

   U kunt met uw gezin bij ons terecht voor reguliere tandheelkunde en implantologie.

   quote

   Implantologie

   Wat houdt dit allemaal in?

   Wilt u meer weten over een implantaat en of dit voor jou tot de mogelijkheden behoort? Binnen de praktijk Mondzorg Maasdriel hebben we een implantoloog die de speciale zorg op het gebied van implantaten op zich neemt. Wij bespreken uw zorgwens, kijken naar jouw uw specifieke situatie en we zoeken een passende oplossing en maken een persoonlijk behandelplan. Door deze werkwijze weet u precies waar u aan toe bent.

   Wat is een implantaat?

   Is een tand of kies onverhoopt verloren gegaan? Implantaten dienen als vervanger voor eigen tanden of kiezen. Een implantaat is een kunstwortel, waarop we een kroon, een brug of een tandprothese stevig kunnen bevestigen. Voor een ander is het niet te zien. En voor u is het niet te voelen. Met een implantaat kunt u zonder pijn en moeite in een appel bijten.

   Voor wie is een implantaat bedoeld?

   Implantaten zijn voor iedereen die iets aan zijn/haar gebit wil doen, om welke reden dan ook. Leeftijd speelt hierbij een minimale rol. Belangrijk is dat het skelet volgroeid is. Dankzij de vernieuwingen en ontwikkelingen op het gebied van implantologie worden de bestaande criteria om in aanmerking te komen voor implantaten steeds verder verruimd. Zo kunnen steeds meer mensen in aanmerking komen voor implantaten.

   Wanneer een implantaat?

   Is één tand of kies verloren dan kunt u deze vervangen door een implantaat. Hierop zal een kroon worden bevestigd, het eindresultaat is niet van echt te onderscheiden. Het tandvlees sluit nauw aan op de kroon zodat er geen verschil is te zien met de naastgelegen tanden of kiezen. Mist u meerdere tanden of kiezen dan dienen implantaten als pijlers om een brugconstructie te dragen. Niet elke eigen tand hoeft in zo’n geval te worden vervangen door een implantaat. Heeft u geen eigen tanden meer en wilt u een comfortabele vervanging welke vast zit in de mond? Dan worden meerdere implantaten in de kaak geplaatst waarop brugconstructies worden bevestigd. Ook is het plaatsen van een klikprothese op enkele implantaten een mogelijkheid.

   Een belangrijke voorwaarde

   Een implantaat kan alleen geplaatst worden wanneer er voldoende kaakbot aanwezig is. Het implantaat wordt immers in het kaakbot geplaatst en wordt hierdoor vastgehouden. Nadat een implantaat wordt geplaatst zal een inhelingsperiode van 3 tot 6 maanden worden gehanteerd voordat het implantaat kan worden belast. Om te zien of er voldoende kaakbot in uw mond aanwezig is zal een röntgenopname nodig zijn. Dit zal een CT Scan of een CBCT scan zijn. Dit is afhankelijk van de plaats waar het implantaat wordt geplaatst. De implantoloog beoordeelt de scan en geeft advies.

   Met een intake verzamelen we alle informatie over uw gebit. We kijken bijvoorbeeld of u voldoende bot heeft om het implantaat direct te kunnen plaatsen. In een daarop volgend consult, krijgt u alle informatie over de procedure.

   Succes verzekerd

   Zijn implantaten geschikt voor u? Dan is het de moeite waard om na te gaan of jouw zorgverzekeraar de kosten vergoed.

   Aanmelden

   Bent u woonachtig in Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Rossum, Velddriel, Well of Wellseind in de Gemeente Maasdriel? Weet dan dat Tandartsenpraktijk Mondzorg Maasdriel op een steenworp afstand gevestigd is in Kerkdriel. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk.

   Hieronder kunt u zich eenvoudig aanmelden als nieuwe cliënt bij onze praktijk. Uiteraard kunt u ook een papieren inschrijfformulier aan de balie verkrijgen om in u in te schrijven. Na ontvangst van de aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een eerste afspraak te maken. Mondzorg Maasdriel heet u van harte welkom!


   Openingstijden

   • Maandag 08:00 - 20:00 uur
   • Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
   • Woensdag 08:00 - 17:00 uur
   • Donderdag 08:00 - 17:00 uur
   • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
   • KNMT
   • Aqua D en S
   • BIG geregistreed
   • ISO 9001
   • KRT
   • Infomedics