Slotjesbeugel

  U wordt altijd eerst door ons teruggebeld.

   U wordt spoedig door ons teruggebeld.

   Openingstijden

   • Maandag 08:00 - 20:30 uur
   • Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
   • Woensdag 08:00 - 17:00 uur
   • Donderdag 08:00 - 17:00 uur
   • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
   Erwin de Jeu

   U kunt met uw gezin bij ons terecht voor reguliere tandheelkunde, orthodontie en implantologie.

   quote

   Slotjesbeugel

   De slotjesbeugel is vaste apparatuur en een veel toegepaste orthodontische behandelmethode in de praktijk Mondzorg Maasdriel. Binnen ons team van tandheelkundig behandelaars hebben wij naast een deskundigheide als tandarts, sinds jaar en dag een experts die bedreven is in kwalitatief hoogstaande orthodontische behandelingen. Voor kinderen en volwassenen bieden wij diverse behandelmethoden voor rechte tanden ofwel een mooi gebit.

   Wat is een slotjesbeugel?

   Is bij u een slotjesbeugel geadviseerd dan worden de slotjes, ook wel brackets genoemd, op de tanden geplakt. Er wordt een orthodontische draad door de slotjes geleid waardoor de mogelijkheid bestaat de tanden naar de gewenste stand te brengen. In onze praktijk werken wij met het geavanceerde systeem van Damon. Wanneer u verder leest vertellen wij u de grote voordelen van het Damon systeem.

   Is de slotjesbeugel ook iets voor u?

   Deze methode van orthodontisch behandelen is niet van een leeftijd afhankelijk dus voor elke leeftijd toepasbaar. De stand van de tanden bij aanvang bepaalt of deze behandelmethode voor u de meest geschikte is. Uiteraard nemen we de tijd om uw wensen en de mogelijkheden met elkaar te bespreken. Bent u enthousiast en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Meldt u dan aan voor een eerste onderzoek en kennismaking, wij helpen u graag verder. Aanmelden kan onderaan dit informatiebulletin.

   Hoe lang moet ik de slotjesbeugel dragen?

   Hoe lang u deze beugel draagt is afhankelijk van de stand van de tanden en kiezen bij aanvang. De behandelperiode varieert van 1 jaar tot 2,5 jaar. Bij kinderen kan het zijn dat in de periode voorafgaand aan de slotjesbeugel een andere soort beugel moet worden ingezet om een maximaal eindresultaat te behalen. Lees meer over de beugel.

   Damon systeem

   Voor de slotjesbeugel werken we met het Damon systeem. Dit geavanceerde systeem zet tanden en kiezen bijzonder nauwkeurig op de gewenste plaats in een relatief korte periode. Ook is het betrekkelijk eenvoudig om aanpassingen te doen in de gewenste stand van de tanden gedurende het gehele behandeltraject.

   Het systeem bestaat uit zelfligerende slotjes waarbij het orthodontisch draad wordt vastgehouden door een ingebouwd klepje in het slotje. Doordat minder kracht nodig is ten opzichte van de traditionele slotjes om de tanden en kiezen te verplaatsen wordt de behandelduur verkort en is het einddoel sneller gerealiseerd. Een bijkomend voordeel is dat het periodiek vervangen van de elastiekjes en ijzeren draadjes rondom de slotjes hiermee tot het verleden behoort. Ook komt het een optimale mondhygiëne ten goede.

   Onze werkwijze

   Bent u nieuw in onze praktijk en geïnteresseerd in een orthodontische behandeling dan maken we een afspraak voor een eerste consult. Tijdens dit consult bespreken we met elkaar uw zorgvraag en kijken we of een orthodontische behandeling mogelijk is en aansluit bij uw wensen. De kosten van dit eerste consult bedragen € 21,-.

   Indien wij aan uw zorgvraag en wensen kunnen voldoen staat het tweede consult in het teken van het behandelplan. We verzamelen de benodigde informatie om tot een passend behandelplan te komen. De assistente maakt de afdrukken en er worden digitale foto’s en röntgenopnamen gemaakt. We vullen een checklist in voor het stellen van de juiste diagnose.

   Tijdens het derde consult bespreekt de specialist het behandelplan en de begroting met u. Indien het voldoet aan uw wensen dan worden de benodigde behandelafspraken met u ingepland.

   De kosten voor het opstellen en bespreken van het behandelplan bedragen € 202,- (F codes voor uw zorgverzekering ). U bent vanzelfsprekend vrij in uw keuze of u het behandelplan ook wilt laten uitvoeren.

   Meld u aan

   U kunt zich hieronder eenvoudig aanmelden als nieuwe cliënt. Uiteraard kunt u zich ook via een papieren inschrijfformulier via onze praktijk aanmelden. Mondzorg Maasdriel heet u van harte welkom.

   Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een eerste afspraak te maken voor een intake.


   Openingstijden

   • Maandag 08:00 - 20:30 uur
   • Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
   • Woensdag 08:00 - 17:00 uur
   • Donderdag 08:00 - 17:00 uur
   • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
   • KNMT
   • Aqua D en S
   • BIG geregistreed
   • ISO 9001
   • KRT
   • Infomedics