U wordt altijd eerst door ons teruggebeld.

   U wordt spoedig door ons teruggebeld.

   Openingstijden

   • Maandag 08:00 - 20:00 uur
   • Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
   • Woensdag 08:00 - 17:00 uur
   • Donderdag 08:00 - 17:00 uur
   • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
   Peter Dros profielfoto

   U kunt met uw gezin bij ons terecht voor reguliere tandheelkunde en implantologie.

   quote

   Rotte tanden

   Wat te doen?

   Denk je dat je last hebt rotte tanden heeft en wilt u advies? Dan is een bezoek aan de tandarts noodzakelijk. Ervaar je pijnklachten of een vieze smaak in de mond dan is het raadzaam om het tandartsbezoek niet langer uit te stellen. Tijdig advies of behandeling is van belang voor het behouden van een gezond gebit met mooi kiezen en tanden. Wees daarom op tijd en neem contact met ons op. De tandartsen verbonden aan de Tandartsenpraktijk Mondzorg Maasdriel zijn je graag van dienst om je hierbij te helpen. Samen dragen we zorg voor een gezond en mooi gebit.

   Hoe ontstaan rotte tanden?

   Cariës of tandrot is een demineralisatieproces van het tandweefsel. De demineralisatie wordt in gang gezet door zuren afkomstig van bacteriën in de mond. De bacteriën die cariës veroorzaken bevinden zich overal in de mond en dus ook in tandplaque dat achterblijft op de tanden. Als de plaque een langere tijd op het tandoppervlak aanwezig blijft en de weerstand van het lichaam verminderd is, dan zal cariës de tanden en kiezen aantasten. Daarom is het belangrijk tandplaque te verwijderen door een goede gebitsreiniging.

   De ontwikkeling van rotte tanden (cariës)

   De aantasting van de tand of kies wordt in de eerste fase meestal gezien als een witte doffe plek op het glazuur, die naarmate de tijd verstrijkt kan verkleuren. Tot dit punt kan de tand zich nog herstellen door remineralisatie. Een beginnend gaatje dat herstelt kan men herkennen aan de verkleuring (wit of bruin) en aan het harde en glimmende oppervlak. Behandeling is in deze fase dan ook niet nodig.

   Rotte tanden voor behandeling Wanneer het cariësproces doorgaat, dan zal het glazuur verzwakken en afbrokkelen totdat er een holte ontstaat. Meestal is cariës in de allereerste fase pijnloos. Naarmate het cariësproces doorgaat, kan de betreffende kies temperatuurgevoelig worden en gevoelig bij het eten van zoetigheid. De tandzenuw zal hierdoor geïrriteerd raken, al dan niet gepaard gaande met kiespijn. Lees op wikipedia meer over cariës.

    

   Het behandelen van rotte tanden (cariës)

   De behandeling van rotte tanden begint bij de preventie. Een preventieve behandeling is bijvoorbeeld verwijderen van plaque door een tandarts of preventieassistent. Ook het geven van poetsinstructie en eventueel een dieetwijziging (minder zoet en zuur) behoren tot preventie.

   Rotte tanden na behandeling Wanneer er reeds rotte tanden aanwezig zijn zal de tandarts beoordelen welke behandeling nodig is. Mogelijk kan worden volstaan met het leggen van een vulling nadat de caries is verwijderd. Dit is afhankelijk van de grootte van de caviteit, hoe snel de caviteit zich ontwikkelt en van de mondhygiëne. Is de cariës tot ver in de kies doorgedrongen dan zal een wortelkanaalbehandeling nodig zijn. In het slechtste geval ontkomt de tandarts er niet aan om de tand of kies te verwijderen. Een preventieve behandelstrategie blijft dan ook belangrijk.

   Onze werkwijze

   Ben je nieuw in onze tandartsenpraktijk dan maken we een afspraak voor een eerste consult. Tijdens dit consult bespreken we met elkaar wat jouw zorgvraag is en kijken we welke behandeling daar bij past.

   Aanmelden

   Ben je woonachtig in Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Rossum, Velddriel, Well of Wellseind in de Gemeente Maasdriel? Weet dan dat Tandartsenpraktijk Mondzorg Maasdriel op een steenworp afstand gevestigd is in Kerkdriel. Wij verwelkomen je graag in onze praktijk.

   Je kunt je hieronder eenvoudig aanmelden als nieuwe cliënt. Uiteraard is inschrijven aan de balie ook mogelijk. Kom dan naar onze praktijk. Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een eerste afspraak te maken voor een intake. Wij heten je van harte welkom.


   Openingstijden

   • Maandag 08:00 - 20:00 uur
   • Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
   • Woensdag 08:00 - 17:00 uur
   • Donderdag 08:00 - 17:00 uur
   • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
   • KNMT
   • Aqua D en S
   • BIG geregistreed
   • ISO 9001
   • KRT
   • Infomedics