Pijnlijke tanden

  U wordt altijd eerst door ons teruggebeld.

   U wordt spoedig door ons teruggebeld.

   Openingstijden

   • Maandag 08:00 - 20:00 uur
   • Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
   • Woensdag 08:00 - 17:00 uur
   • Donderdag 08:00 - 17:00 uur
   • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
   Peter Dros profielfoto

   U kunt met uw gezin bij ons terecht voor reguliere tandheelkunde en implantologie.

   quote

   Pijnlijke tanden

   Heb je pijnlijke tanden en wil je advies? Dan is een bezoek aan een tandartspraktijk noodzakelijk. Tijdig advies en behandeling is van belang voor het behoud van een gezond gebit. De tandartsen verbonden aan de praktijk Mondzorg Maasdriel zijn je graag van dienst om je hierbij te helpen. Samen dragen we zorg voor een gezond en mooi gebit.

   Oorzaken van pijnlijke tanden

   Pijnlijke tanden kan erg vervelend zijn. Gevoeligheid bij koude, warmte, zoet of zuur of bij het inademen van koude lucht zijn veel voorkomende pijnklachten. Het is mogelijk dat een afgebroken tand of een te hoge vulling gevoeligheid geeft waardoor behandeling nodig is. Is een tand ontstoken geraakt dan kan dit hevige pijnklachten geven met een uitstralende pijn naar de kaak. Maar ook kan een disbalans in de beet de oorzaak zijn van pijnlijke tanden en kaak(gewrichten). Onderstaand geven we graag meer informatie over de mogelijke oorzaken van pijnlijke tanden.

   Pijn aan je tanden door terugtrekkend tandvlees

   Wanneer tandvlees gaat wijken komt een deel van de tandwortel, het tandbeen, bloot te liggen. Tandbeen wordt niet bedekt met glazuur waardoor de zenuwkanaaltjes in het tandbeen aan de oppervlakte vrij komen te liggen. Het tandbeen reageert op aanraking met koude, warmte, zuur en zoetigheid. Het poetsen met een tandpasta voor gevoelige tandhalzen brengt een dun beschermlaagje aan op de tandwortel zodat de zenuwkanaaltjes worden afgedekt. Dit zal in vele gevallen de pijnklachten doen verminderen ofwel verdwijnen.

   Pijnklachten door een afgebroken of te hoge vulling

   Is een vulling los geraakt of afgebroken dan is het tandbeen waarin zich zenuwkanaaltjes bevinden bloot komen te liggen. Dit kan pijnklachten geven waardoor behandeling nodig is. Is er onlangs een vulling gelegd en je hebt het gevoel dat je op de vulling bijt, dan is deze te hoog. Het verlagen van de vulling is dan noodzakelijk om de pijnklachten te verminderen.

   Pijnklachten door een ontstoken tand

   Geeft een tand een zeurende of kloppende pijn dan is de kans groot dat de zenuw in de tand ontstoken is geraakt. Tandbederf ofwel cariës tot dichtbij de zenuw kan een oorzaak zijn van het ontstoken raken van de tandzenuw. Ook komt het voor dat een tandzenuw na verloop van tijd gevoelig wordt nadat een vulling is gelegd. Mogelijk is de vulling dichtbij de zenuwholte gelegd omdat het tandbederf tot diep in een tand is doorgedrongen. Het verwijderen van de tandzenuw door het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling is dan onontkoombaar geworden en zal de pijnklachten doen afnemen.

   Pijnklachten door een onbalans in de beet

   Met de beet wordt bedoeld de wijze waarop tanden en kiezen op elkaar sluiten. Het is belangrijk dat alle tanden en kiezen gelijkmatig worden belast bij dicht bijten en bij de kauwbewegingen. Is een tand of kies te hoog dan heeft dit veelal overbelasting tot gevolg waardoor pijnklachten ontstaan. Ook kan een overbelaste tand tot zenuwpijn leiden waardoor een wortelkanaalbehandeling nodig is. Te hoge tanden dienen minimaal te worden verlaagd ofwel ingeslepen. In de praktijk Mondzorg Maasdriel werken we met de geavanceerde beetregistratiemethodiek van de T-Scan®. Met de
   T-Scan® zijn we in staat heel nauwkeurig de kauwbelasting te meten en aan de hand daarvan de onbalans in de beet te corrigeren.

   Wil je advies en eventueel een behandeling?

   Bel ons op 0418 – 63 20 20. Bespreek je pijnklacht en maak een afspraak. De tandarts onderzoekt de pijnklacht en de eventueel benodigde behandeling. Ook kun je een email sturen naar info@mondzorgmaasdriel.nl.

   Aanmelden

   U kunt zich hieronder eenvoudig aanmelden als nieuwe cliënt. Uiteraard kunt u zich ook via een papieren inschrijfformulier via onze praktijk aanmelden. Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een eerste afspraak te maken voor een intake. Mondzorg Maasdriel heet u van harte welkom.


   Openingstijden

   • Maandag 08:00 - 20:00 uur
   • Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
   • Woensdag 08:00 - 17:00 uur
   • Donderdag 08:00 - 17:00 uur
   • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
   • KNMT
   • Aqua D en S
   • BIG geregistreed
   • ISO 9001
   • KRT
   • Infomedics